Suloisia sellutuotteita

Sukarwoodin toimitusjohtaja Nina Poranen esitteli sellupohjaisia tuotteitaan luovien alojen opiskelijoille ystävänpäivänä 14.2.2018.

Oli hienoa huomata, miten sellu muotoutuu, ja miten se toimii esimerkiksi valaisinten ja seinäelementtien materiaalina. Taittelussa voi hyödyntää nuuttauslaitetta, jossa saadaan tuotteeseen selkeä taitoskohta.

Nina Poranen ja sellun uudet muodot.

Selluarkista voi taivuttaa erilaisia muotoja, siihen voi yhdistää mm. kangasta ja nauhaa sekä erilaisia kiinnittimiä kuten painonappeja, sirkkoja ja solkia. Materiaalia voi myös värjätä, painaa tai siitä on mahdollista tehdä massaa.

Massa puristuu haluttuun muotoon muottien avulla. Tosin kuivaminen vie oman aikansa ja sidosaineeksi tarvitaan limaa tai muuta sitovaa ainesosaa. Muutama opiskelija innostui kokeilemaan massan muotoilemista kotikonstein.

Selluarkki suli veteen yllättävän nopeasti, mutta tasalaatuisen massan aikaansaaminen edellytti voimakasta koneellista sekoittamista. Heidän mukaansa haastavinta oli saada muoto pysymään halutun laisena massan kuivamisprosessin aikana. Aika ajoin pieni kohentelu olikin paikallaan.

Selluarkista taivutettu kansio

Tutustu Sukarwoodin sellupohjaisiin tuotteisiin täällä: https://www.sukarwood.fi/
Teksti ja kuvat Sirpa Vauhkala