Innostavaa tuunausta


Aija Rouhiaisen inspiroiva persoona ja innostava ote saivat salin täyteen kiinnostuneita kuuntelijoita. Aijan intohimona ovat vanhat hyvän laatuiset materiaalit, ja niistä valmistetut vaatteet ja asusteet. tavoitteena on hyödyntää kestävää materiaali, ja tuunata vaatteelle uusi, persoonallinen ulkoasu.

Aija Rouhiaisen tietoiskun antia.
Vaate voi muuttaa muotoaan tai saada uuden käyttötarkoituksen. Esimerkkisi miehen paidasta voi syntyä kimonohihainen kesäpusero, farkut voivat muuntua jakuksi ja takki muodistua. Lisää ideoita löydät Aijan blogista. Ihmettelyä herätti Ajan vankka linja kuluttamiseen. Hän kertoi ostaneensa vain viisi uutta vaatetta viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Hänen tavoitteena on, että vaatehankinnat olisivat ajattomia, ja siten myös ekologisempia. Myös materiaali näyttelee merkittävää roolia.
Farkkutakin uusi ilme.
Aija luonnehtii itseään vahvaksi vaatetusalan moniosaajaksi: vaatetussuunnittelijaksi, stailaajaksi ja yrittäjäksi. Satojen tv- ohjelmien puvustuskokemus ja vahva tyylitaju luovat pohjan Design Airo suunnittelustudion toiminnalle. Aija tunnetaan myös TV1:n Kirppis- ohjelman innovatiivisena risainsuunnittelijana ja juontajana vuosilta 2006-2008.

Juontajakokemus näkyy myös esiintymisessä. Oli mielenkiintoista ja inspiroivaa kuunnella Aijan luentoa, ja seurata hänen innostavaa tyylisään. Tietoiskun jälkeen pää oli aivan pyörällä ja täynnä ideoita.
Teksti ja kuvat Sirpa Vauhkala