Innokasta innovointia innovaatioviikolla

Gradian opiskelijoita osallistui ensimmäisen kerran Innovaatioviikkoon (29.10. -2.11.18). Pilotointiryhmään rohkeni kolme kaupallisen alan opiskelijaa. Viikon aikana ratkotaan palvelumuotoilun keinoin todellisia asiakastoimeksiantoja. Yhtä toimeksiantoa ideoi n. 50 opiskelijaa, jotka on jaettu 5-6 hengen ryhmiin. Toimintatapa on monialainen ja käytännönläheinen.


Merkonomiopiskelija Matti Nurminen koki viikon erittäin hyvänä ja kommentoi kokemustaan seuraavasti: "Etukäteen jännitti, että osaanko mä täällä mitään ja minkälainen ryhmä mulle tulee. Eniten mua ehkä pelotti se, että miten täällä suhtaudutaan Gradian opiskelijoihin. Sitä ei todellakaan kannattanut pelätä. Mut on otettu tosi avoimesti vastaan ja oikealla asenteella täällä pärjää varmasti. Oikealla asenteella tarkoitan sitä, että uskaltaa olla oma itsensä ja lähtee tähän koko viikkoon avoimin mielin, uskaltaa ehdottaa ideoita rohkeasti ja heittäytyy kaikkeen mukaan". 

Innovaatioviikolla ideoimassa (oik.): Iiris Kleemola, restonomiopiskelija JAMK, Linda Kemppainen, tieto- ja viestintätekniikan opiskelija JAMK, Nea Mehtälä, logistiikan opiskelija JAMK, Johan Tikkala sairaanhoitajaopiskelija JAMK sekä Matti Nurminen, liiketoiminnan opiskelija Gradia.

"Näissä kolmessa päivässä olen jo oppinut ajattelemaan asioita laajemmin. Täältä saa uusia menetelmiä kehittää ideoita ja jopa uusia tapoja ajatella. Mikä itselleni on kaikkein tärkeintä, koen, että olen kehittynyt ja kasvanut ihmisenä. Nyt tuntuu, että on paljon helpompi jutella tuntemattomille ja erilaisille ihmisille, jotka opiskelevat aivan eri aloja kuin minä itse. 
Todellakin suosittelen tätä innovaatioviikkoa vahvasti Gradian opiskelijoille. Lähde rohkeasti mukaan, ole oma itsesi ja sillä asenteella pärjäät täällä varmasti."
Viikon päätteeksi ryhmät markkinoivat (pitchaus) ratkaisuehdotuksensa toimeksiantajalle. Opiskelijat omaksuvat uuden menetelmän, verkostoituvat eri alojen toimijoiden kanssa ja saavat runsaasti uusia kokemuksia. Viikkoon osallistui yhteensä n. 500 opiskelijaa, sillä opinnot ovat osa Jamkin pakollisia opintoja.
Teksti ja kuvat: Pia Kotro
Innovaatioviikko on yksi Yritystehdas Oy:n tarjoamista opintokokonaisuuksista.