Inspiroivaa ideointia ja protoilua


Isabella Haas on designyritys EDEL City Oy:n toimitusjohtaja. Yrityksen toiminnassa painottuvat vastuullisuus ja kierrätys. Lähes kaikki sen tuotteet on valmistettu Suomessa. Tuotteiden valmistuksen lisäksi yritys aloitti noin vuosi sitten Upcycling design center-kierrätysdesigntoiminnan, joka tarjoaa erilaisia työpajoja.
Sormipunonta alkamassa.
Isabella järjesti Kankaan kampuksella tekstiili- ja vaatetusalalle työpajoja, joissa kierrätys- ja ylijäämämateriaalista valmistettiin uusia tuotteita. Työpajan lähtökohdaksi valittiin t-paita, josta leikkaamalla saatiin lankamaista, yhtenäistä materiaalia, josta oli helppo mm. punoa tai virkata tuotteita. Toteutuksessa hyödynnettiin sormivirkkausta, joten välttämättä mitään muita työvälinettä ei tarvittu.
Tekemisen, kokeilun ja ideoinnin ei tarvitse olla aina niin vakavaa. Mallin suunnittelussa on luvallista irrotella, hullutella ja pitää hauskaa. Kurssin lopuksi jokainen esitteli oman mallinsa, ja kertoi toteutusideansa.
Erilaisia kokeiluja.
Tehtävään lisättiin mausteeksi myös haastetta sillä, ensimmäisen kokeilun jälkeen piti vaihtaa materiaalia ja kokeilla jotain ihan muuta, uutta ideaa. Vanhat vetoketjut, t-paidat ja narut muuttuivat tuotteiksi kuten kaulanauhoiksi, alustoiksi ja koruiksi. Tekeminen oli kaiken kaikkiaan hauskaa, innostavaa ja inspiroivaa.

Teksti ja kuvat Sirpa Vauhkala