Virkistävä vierailu Metsä Groupin Biotuotetehtaalle

Tutustumismatkan valmistelu alkoi tammikuussa 2019. Olin toiveikas, että pääsisimme tutustumaan Metsä Groupin biotuotetehtaalle Äänekoskelle jo helmikuun alussa. Yhteydenotto ja vierailusta sopiminen oli kätevää verkkosivuilla olevan yhteydenottolomakkeen avulla. Yllätyksenä tuli se, että ensimmäinen vapaa vierailuaika oli noin kolmen kuukauden päässä, huhtikuun puolessa välissä.

Pro Nemus -vierailukeskus

Tutustumismatka Metsä Groupin biotuotetehtaalle Äänekoskelle 12.4.2019 oli avartava. Pro Nemus -vierailukeskus esitteli konsernin toimintaa monipuolisesti erilaisia medioita hyödyntäen. Oli aivan huikeaa päästä virtuaalimetsään ja katsella puunkorjuun eri vaiheita sekä tutustua kolmiulotteisesti metsän monimuotoisuuteen. Pääsimme tutustumaan myös tehdasalueeseen, mikä antoi oivan kuvan toiminnan laajuudesta sekä eri toimijoiden toimintojen integroitumisesta toisiinsa.

Pro Nemuksen näyttely

Tutustumismatkalle osallistui 55 luovan alan opiskelijaa ja kouluttajaa. Vaikka ryhmä oli melko iso, se jakautui tasaisesti näyttelyn eri pisteille. Pientä tungosta kertyi vain valokuvauspisteen eteen, sillä lähes jokainen halusi vierailusta muistoksi valokuvan.

Valokuvauspisteellä otettuja valokuvia

Pro Nemus -vierailukeskuksen sivuilla kerrottiin, että se tarjoaa läpileikkauksen konsernista – sen toiminnasta, tuotteista ja innovaatioista – elämyksellisellä ja mieleenpainuvalla tavalla. Tämä ei toisiaankaan ollut likaa luvattu. Suurin osa opiskelijoista oli erittäin tyytyväisiä vierailuun, ja heitä  inspiroi etenkin näyttelyn monipuolisuus ja toiminallisuus sekä näyttelytilan esteettisyys.

Henkilökohtaisesti olin erityisen tyytyväinen myös vierailukeskuksen aktiiviseen viestintään ja selkeisiin ennakko-ohjeistuksiin, jotka tukivat vierailun onnistumista.

Teksti ja kuvat Sirpa Vauhkala